Hur man spelar på tennis

tennisbettingBetting på tennis är på många sätt enklare än många andra sporter. Dessutom ligger tennis alldeles efter fotboll i popularitet och är därmed en viktig del av spelindustrin. Men om du aldrig provat att spela på tennis förut kommer den här guiden att lära dig alla Grunderna till tennisbetting och förklarar alla olika alternativ hos spelombud, var du kan spela på tennismatcher och hur du kan förbättra dina förutsägelser. Spel på tennismatcher är fortfarande bara ett spel och därför rekommenderar vi alltid att du inte spelar för mer än du har råd att förlora och att du läser igenom nedanstående så att du kan göra de bästa valen.

Om du är helt ny på det här med tennisbetting och bara vill spela någon enstaka gång kan du komma igång direkt du har läst klart den här sidan. Men om du skulle vara en professionell inom betting som vill tjäna pengar på spelandet så har vi skapat en guide som vi lagt till i slutet. I denna hittar du tips på hur du kan förbättra dina val och hantera dina pengar.

Alternativ i betting – Hur du spelar på Tennis

Turneringar pågår i princip året om. Det är allt från ATP, WTA och ITF och allt detta är också anledningen till varför tennis är en av de mest populära alternativen hos spelare och spelombud. Tennis är dessutom enklare att betta på eftersom spelet bara har två deltagare och aldrig kan sluta oavgjort.

Förklaring av bettingodds

Spelare från de allra flest länder använder decimaler för att beskriva odds. Alltså 1.7, 2.3 och så vidare. Vi kommer här visa ett exempel för att göra det lättare att förstå hur oddsen används och hur du beräknar eventuella vinster. Om du lägger en insats på 100 Kr på ett odds värd 1.7 kommer en eventuell vinst att vara 17 Kr (1,7 x 100 Kr = 170 Kr vilket är din insats + 70 Kr i vinst). Skulle du däremot förlora förlorar du din insats på 100 Kr.

Här nedanför har vi lagt till den enkla formen som du kan använda för att beräkna decimalodds (även kallat Europeiska odds) för att beräkna eventuella vinster:

bettingodds X insatsens värde = potentiell vinst vid vinnande insats

vinst = potentiell avkastning från vinnande insatsinsatsens värde

potentiell förlust = insatsens värde (om du förlorar)

Denna formel kan enkelt användas på alla tillgängliga alternativ för betting på tennis så som visas här nedan:

Matchbetting

Matchbetting (eller 12 marknaden) är den främsta bettingmarknaden för tennismatcher. Denna marknad låter spelarna satsa på slutresultatet i matchen (vinnande spelare). Matchbetting gäller matchens slutresultat där en spelare utnämns till vinnare. Det finns ingen tidsbegränsning här som i exempelvis fotboll eftersom tennismatcher spelas tills dess att en spelare vunnit tillräckligt många gånger.

I Matchbetting väljer spelaren helt enkelt vinnarens namn. Hos vissa spelombud kan detta anges som 12 där 1 står för den första spelare som anges i matchen medan 2 står för den som namnges sist.

tennisbetting match

Totalt antal Game Betting

Att spela på Totalt antal game är en variant av över/under-betting där spelombudet ger ett antal spel under tennismatchen och spelare bettar sedan på om matchen kommer sluta på mer, eller mindre, än det angivna antalet. Spel är en underkategori i tennis-set där en spelare måste vinna 6 spel för att vinna ett set. Det totala antalet spel som anges av spelombudet kan variera mellan olika matcher och även från en tennisturnering till nästa.

Exempelvis, på bettingmarknaden över/under anges 20,5. Valet över 20,5 kommer bli vinnare om tennismatchen slutar med 21, eller fler, spelade spel. Beroende på match kan det finnas olika över/under värden förutom 20,5. Exempel är 23,5, 30,5 och så vidare.

tennisbetting totalt antal game

Totalt antal spel gäller alla spel under matchen men spelare kan också hitta andra bettinalternativ som gäller för antal spel under ett visst set (ex. Set 1, Set 2, Set 3…) och betting på dessa fungerar precis som ovan.

Totalt antal Set Betting

Totalt antal set är också ett över/under-alternativ precis som Totalt antal Spel. Men här satsar spelarna på det antal sets som kommer spelas under matchen. Det vanligaste alternativet här är 2,5 set vilket betyder att över 2,5 anses vara vinnare om matchen har 3 eller fler spelade set.

Över/under 2,5 marknaden är den vanligaste eftersom den vinnande spelaren behöver vinna 3 av tre set i matchen. Men i Grand Slam-turneringar kommer över/under-värdet att vara högre eftersom manliga spelare spelar upp till 5 sets under en match då den vinnande spelaren behöver vinna 3 av 5 set.

tennisbetting totalt antal set

Set Handicap Betting

Set handikapp är en marknad som liknar matchbetting men där spelarna får ett handikapp inför varje match. Därför kan du upptäcka att spelare A har ett handikapp på +1,5 medan spelare B har ett handikapp på -1,5. Detta har att göra med det totala antalet set som kommer spelas under matchen.

Exempelvis om spelaren lägger ett bett på att spelare A kommer vinna med ett handikapp på +1,5 och matchens resultat slutar spelare A 1 : 2 Spelare B så kommer handikappet att läggas till på spelare A’s resultat. Alltså spelare A 2,5 : 2. Detta skulle då bli en vinst baserad på spelarens handikapp.

tennisbetting set handicap

Game Handicap Betting

Bettingmarkanden game handikapp fungerar precis på samma sätt som Set handikapp. Skillnaden här ligger i huruvida handikapp värdet läggs till eller dras bort från det antal spel som varje spelare har vunnit istället för antalet set.

tennisbetting game handicap

Setspel Betting

Bettingmarkanden på set kallas även rätt resultat. Spelare lägger sina bets på Setresultatet i matchen. Exempel, en insats på att spelare A ska vinna med 2-0 kommer enbart resultera i vinst om matchen avslutas med 2-0.

tennisbetting setspel

Totalt antal Tiebreaks Betting

Betting på totalt antal Tiebreaks är ännu ett över/under-alternativ i tennismatcher. Ett förslag på ett visst antal Tiebreaks kommer lämnas av spelombudet och spelarna satsar sedan på om det totala antalet Tiebreaks kommer vara Över eller Under det värdet.

tennisbetting tiebreak

Exempel: vi hittar en match med Lag A + 1 vs Lag B. I detta fall har Lag A fått ett handikapp och startar matchen med 1 extra mål. Om matchresultatet slutar med 0-1 kommer handikappet att läggas till och slutresultatet blir 1-1. I detta fall blir då alternativet X (oavgjort) vinnande.

Setvinnare Betting

Ett annat alternativ är att spela på set vinnare. Det här är enkelt eftersom spelaren bara behöver välja vinnaren i ett utvalt set.

tennisbetting setvinnare

Vinnare Betting

Bettingmarknaden vinnare används för att välja ut den spelare som kommer stå som vinnare i hela tennisturneringen. Insatser på Total kan läggas redan innan turneringen startar.

tennisbetting vinnare

Onlinebetting på Tennis

Det finns 2 huvudalternativ för den som vill spela på tennis. Att spela via fysiska spelombud eller spelbutiker eller välja ett spelombud på nätet. Fysiska spelombud är en snabb och enkel lösning för många spelare. Men onlinebaserade spelombud har blivit allt mer populära på grund av sin lite annorlunda utformning med spelarkonton med insatta pengar och möjligheten att spela alla tider på dygnet och oavsett var man befinner sig via exempelvis mobiltelefoner. Dessutom erbjuder nätbaserade spelombud ofta bättre odds samt bonusar och andra typer av kampanjer så som gratisspel och cashbacks.

FotbollResultat24.se rekommenderar flera av de bästa nätbaserade spelombuden för betting på tennis och med riktigt bra registreringserbjudanden till nya spelare. Spelombud i deras lista anses pålitliga av hundratusentals spelare och har varit i drift i många år. De har även bevisat att de är rättvisa och stabila. Dessutom är samtliga listade hos Spelinspektionen så att de kan erbjuda betting för kunder bosatta i Sverige.

Bet365 Bet365.se Betsson Betsson.se ComeOn ComeOn.com
Unibet Unibet.se Betsafe Betsafe.se

Du kanske också är intresserad av att se bettingrecensioner och betyg från andra användare som redan testat dessa spelombud.

Hur du registrerar ett bettingkonto på nätet

Registrering hos någon av dessa nätbaserade spelombud för betting på tennis och andra spel är oerhört enkelt. Följ bara stegen här nedan för att komma igång på nolltid:

  1. Välj ett spelombud från listan över rekommenderade ombud här ovanför och klicka på deras namn för att se erbjudanden och för att besöka deras webbplats.
  2. Registrera ett konto – När du väl kommit till deras webbplats klickar du på ”Registrera nu”.
  3. Så snart registreringsformuläret har laddats upp fyller du i alla dina personuppgifter. Uppgifterna måste vara korrekta eftersom dessa används för att logga in på ditt konto, sätta in pengar och göra uttag.
  4. Så snart registreringen är slutförd kommer du få tillgång till ditt konto. Hos vissa spelombud måste du dock aktivera ditt konto genom att följa en bekräftelselänk i ett e-postmeddelande som skickas till din e-post efter registreringen. Kolla din inbox för ett aktiveringsmeddelande (om du inte ser något meddelande efter några minuter kan det vara en bra idé’ att kolla Skräppostfiltret).
  5. Efter att du är godkänd på bettingsidan kan du komma åt alla de medlemsavsnitt som finns på sidan. En insättningssida kommer vara tillgänglig med alla insättningsalternativ och steg-för-steg formulär för att göra insättningar på ditt kontot.
  6. Välj ett insättningsalternativ så att du kan sätta in pengar på ditt konto. Alla nätbaserade spelombud kommer erbjuda flera olika alternativ för insättningar från betalkort till e-plånböcker och banköverföringar. Om du dessutom är ute efter en välkomstbonus rekommenderar vi att du läser igenom bonusvillkoren eftersom det ibland kan finnas begränsningar för vilka insättningsmetoder du kan använda om du vill få din bonus.
  7. online bettinglistanLägg din insats – Så snart du satt in pengar på ditt konto ska du kunna sätta igång och spela. Sök igenom avsnittet för sportbetting och välj Tennis eller någon annan sport. Välj den match du vill spela på och klicka på det alternativ för betting som du är intresserad av. Ditt val kommer läggas till på din biljett. Denna kommer förmodligen vara synligt direkt i ditt webbläsarfönster. Klicka på ditt val på din biljett, ange din insats och klicka sedan på ”Lägg insats”.

Skulle du välja att ta emot en välkomstbonus på sidan så ska du alltid hålla koll på omsättningskravet som gäller innan du kan ta ut dina pengar. Kolla på spelbolagets webbplats för fullständiga bonusvillkor.

Innan några uttag kan hanteras måste du med största sannolikhet vara tvungen att bekräfta ditt konto. Detta är inget ovanligt och alla spelare är tvungna att genomgå denna process. Hur det går till varierar mellan olika spelombud men det brukar handla om ett snabbt telefonsamtal för att bekräfta dina uppgifter eller en verifiering av ditt ID (det betyder att du måste ladda upp kopior av dokument som exempelvis ett ID-kort eller en hushållsräkning för att bekräfta dina personuppgifter och din adress). Det finns ingen anledning till oro när du stöter på denna standardprocess. Så snart kontot är bekräftat kan du ta ut dina pengar, satta in nya och lägga fler insatser. Bekräftelseprocessen behöver bara göras en gång per spelarkonto.

Sportbetting kan leda till beroende och orsaka stora förluster. Av den anledningen vill vi påminna dig om att alla spelombud har alternativ för själv avstängning i sitt system. Via dem kan du begränsa hur mycket pengar du kan sätta in eller satsa under en viss tidsperiod, eller stänga av dig helt om du känner att du löper risk för att drabbas av spelberoende. Kontakta helt enkelt ditt spelombud för att diskutera hur du kan begränsa ditt spelande.

Pre-match vs Live betting

En annan fördel med online betting på tennis är möjligheten att lägga insatser både före och under pågående matchs. Betting före match är ett alternativ som finns tillgängligt både i fysiska spelbutiker och på nätet medan livebetting enbart finns tillgängligt på nätet.

När det gäller pågående matcher är livebetting det perfekta valet och gör det möjligt att spela på resultat medan de dyker upp. Vissa spelombud gör det även möjligt att titta på matchen via livestream på deras webbplats. Eftersom marknaderna förändras snabbare och snabbare under pågående match är livebetting förenat med mycket högre risker.

Tennisförutsägelser

När det gäller spel på tennis förlitar sig en del på magkänsla eller väljer sina favoritodds. I andra fall lägger spelare insatser på vissa tennisspelare bara för att denne är deras favorit. Inget av dessa alternativ är särskilt smart och av den anledningen rekommenderar vi att du gör efterforskningar gällande varje tennisspelare innan du lägger några insatser.

Att kolla vad andra tipsare har att säga om olika tennismatcher är ett alternativ som borde kombineras med dina egna efterforskningar. Det finns massor av gratis bettingförutsägelser och även betalda tjänster för tennismatcher. Men även om du kan få bettingtips från många olika håll är det ändå du som ska avgöra genom att väga in spelarstatistik innan du gör ditt val.

Tjänster för Bettingtips:

Tennisstatistik

Om du planerar att spela på tennis är vi övertygade om att du redan känner till en del om spelarna och turneringen. Men trots detta kan det alltid vara bra att läsa lite extra statistik som hjälper dig identifiera pågående tennistrender och risker i de olika matcherna. Kolla exempelvis in TennisStats247.com för resultat från dagliga tennismatcher, liveställning, statistik och trender i turneringar från hela världen. Allt från ATP, WTA eller ITF. Webbsidan har samlat och sorterat mängder av statistik och uppgifter på ett sätt som gör det enkelt att använda för den som vill hitta de bästa alternativen på olika matcher.

Sammanfattning

Om du läst igenom den här guiden har du redan fått grundläggande information som räcker för att komma igång med tennisbetting. Den här sidan har några enkla steg att följa, exempel på bettingodds och de olika alternativen för tennis, alternativ för online betting och ett svar på frågan ”Hur spelar man på tennis?”. Allt för att ge en effektiv start för alla som är nybörjare på tennisbetting.